Orthomoleculaire Therapie

Gezondheid is je grootste rijkdom. Ontdek de kracht van jouw lichaam in gezondheid, geluk en balans.

Iedereen kan het eigen lichaam met voeding en leefstijl beïnvloeden en ondersteunen in het zelf herstellende vermogen. Je lichaam is een super slimme machine, zoals het spijsvertering- en hormonale systeem. Wanneer het in balans is kan het lichaam zich beter verdedigen tegen infecties en ziektes omdat alles met elkaar in verbinding staat.

Het doel bij orthomoleculaire therapie is preventie en processen laten herstellen bij gezondheidsklachten voor een vitaal leven en een goede gezondheid, zodat ziekten buiten de deur blijven. Bij gezondheidsklachten en signalen ga ik op zoek naar de oorzaak, met als doel om symptomen weg te nemen en weg te houden! Samen werken we naar zo’n optimaal mogelijk functionerend lichaam en een goede gezondheid!

We bespreken samen waar je wensen liggen. Als orthomoleculair therapeut kijk ik hoe we jouw gezondheid weer optimaal in balans kunnen brengen. Ik zoek de oorzaak van de klachten om deze bij de bron op te lossen, in plaats van te onderdrukken.

We vergeten vaak de kracht van onze voedingsstoffen. Deze natuurlijke manier van ondersteuning wanneer je lichaam uit balans is geraakt werkt, want je lichaam herkent deze stoffen. Het werkt immers dagelijks op deze voedingsstoffen die je eet. Soms ontstaat er een onbalans door te weinig voedingsstoffen, stress en andere factoren. Dan komen klachten en ziektes om de hoek kijken. De bijwerkingen van medicijnen zijn vaak ongewenst en onderdrukken de aandoening of klacht en is niet de oplossing. Met mijn kennis vanuit de reguliere zorg, zet ik nu de natuurlijke manieren van gezondheid ernaast. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat voor jouw gezondheid

Als orthomoleculair therapeut wil ik heel veel van je weten, doormiddel van een intakegesprek bespreken we jouw klachten/problemen of gezondheidswensen. Daarnaast zal ik je allerlei andere vragen stellen om een beeld te krijgen van je huidige gezondheid en waar de problemen of blokkades zich bevinden. Nadien zal ik je uitleg geven over mijn bevindingen en een plan voor je opstellen. Deze bespreken we in een tweede consult. Ook al je vragen nemen we hierin mee. Ik zal je ook op weg helpen met veel recepten waarin ik jouw smaak en voorkeuren heb meegenomen.
De consulten kunnen we zowel live, als online plannen.
Gedurende de looptijd van een behandeling mag je mij ook tussentijds appen. We doen het samen!

Voor iedereen die een verandering wenst in zijn leven, bij klachten; zowel fysiek of mentaal, maar ook als je stappen wil zetten in een gezondere levensstijl.  

Voorbeelden waarbij deze therapie kan helpen:

 • Kinderen met overgewicht en/of gedragsproblemen
 • Baby’s; voor het opstarten van de borstvoeding, baby’s eerste hapjes, buikkrampjes.
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Hormonale klachten (zoals overgangs- en/of menstruatieklachten (zoals PMS, PCOS)
 • Optimale en gerichte voeding tijdens zwangerschap voor de moeder en baby en
  lactatieperiode
 • Herstellende voeding na zwangerschap en bevalling(post partum)
 • Preventieve voeding als anti-aging
 • Darmklachten
 • Leververvetting
 • Overgewicht of ondergewicht
 • Verhoogd cholesterol
 • Stress/burn-out klachten/psychische klachten
 • Vermoeidheid
 • Voedselintoleranties
 • Huidproblemen
 • Fibromyalgie
 • Diabetes Mellitus/insuline resistentie
 • Luchtwegproblemen

Met verschillende bloed-, urine- of feces onderzoeken kunnen we, samen besluiten, een gewenst onderzoek aan te vragen.

Onderzoek naar jouw darmmicrobioom blijkt ook een zeer effectieve manier om gericht te kunnen behandelen. Dit kan uitkomst bieden bij veel:
– Spijsverteringsklachten bijvoorbeeld prikkel bare darm syndroom of Ziekte van
Chron
– Mentale klachten, stemming (hersenen-darm as)
– Huidklachten (huid-darm as)
– Longklachten (long-darm as)
– Weerstand
– Verschillende allergieën en voedselintoleranties

Orthomoleculair consult € 110,- 90 min.
Herhaal consult: € 55,- 60 min.
E-mailconsult: € 20,-
Telefonisch consult: € 20,-
Supplementen advies: € 24.95

Leefstijl & Coaching € 85,- per sessie

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

De laboratorium testen zijn hierin niet inbegrepen. De kosten voor een onderzoek worden uiteraard altijd in overleg met u besproken.

Take a Look

Services I Offer

What People Say

Ivm verschillende klachten contact opgenomen. Madelein neemt uitgebreid de tijd voor een anamnese en geeft gerichte adviezen die ook goed toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Het is prettig dat ze zowel ervaring heeft op het gebied van de gewone als van de regeneratieve geneeskunde. Het laatste is haar uitgangspunt. Heel fijn!

Roos Blanken

Roos Blanken

Madelein heeft me door, gerichte adviezen, van verscheidene slepende kwalen afgeholpen. Langdurig medicatie gebruik ter onderdrukking van schildklier en maagklachten zijn niet langer nodig. De symptomen zijn in vrijwel alle gevallen volledig verdwenen. Dank je madelein!

Job

Job

Madelein beschikt over een enorme schat aan waardevolle kennis en ervaring. Ze is bijzonder professioneel en tegelijkertijd ook heel toegankelijk. Geen ingewikkelde constructies maar wel praktische tools waar je mee aan de slag kan. Ik ben blij met haar!

Anouk de Jonge

Anouk de Jonge

Roos Blanken Job Anouk de Jonge
Neem de eerste stap!

Klaar voor de start?

Laten we plannen maken samen. Wat wil je zelf? Wat heb je al gedaan? Jij verdient een plan op maat en die gaan we maken!

Met door awe-some! marketing © 2024. All Rights Reserved

WeCreativez WhatsApp Support
Heb je een vraag of wil je even kennismaken? Stuur me gerust een berichtje!
👋 Hi! Hoe kan ik je helpen?