Boekweit is glutenvrij en is een goede bron van eiwitten en complexe koolhydraten. Boekweit helpt een stabiele bloedsuikerspiegel te behouden en het bevat veel vezels. Ook met deze bowl kan je eindeloos variëren. Hier is gekozen voor een frisse lunch bowl met een zuurtje van de augurk, zachtgekookt eitje, rode ui, cherry tomaatje in een bedje van romaine sla. Met de heerlijke honing-mosterddressing waarin overheerlijke smaakmaker extra vierge olie zit. Heb je ook weer een mooie dosis goede vetten binnen! Goede vetten = vet gezond en geen dikmaker! Dikmakers zijn snelle koolhydraten zoals witte melen en suikers.

Ingrediënten voor 1 persoon:
– 100 gr Boekweit pasta
– 1 krop Romaine sla
– 4 Augurk
– 1 Komkommer
– 1 Zacht gekookt ei
– 1 Rode ui
– handje Cherry tomaatjes
Dressing; 1 el Honing, 2 tl mosterd, Flinke scheut Extra Vierge olie, Keltisch zeezout en peper

Bereiding:
1. Zet een pan met water op om de pasta te koken.
2. Was en snij de groenten en kook je eitje (zacht gekookt = 5 min.)
3. Maak de dressing, 2 eetl. honing, 1 eetl. mosterd, peper en 5 eetl. extra vierge olijfolie, roer goed door
4. Maak je bowl op, eetsmakelijk!

Details

Nutritions

  • Complexe koolhydraten
  • Vezelrijk
  • Vitamine; E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B11
  • Mineralen; Magnesium, Calcium, Fosfor, Zink, Natrium, Kalium, Selenium
  • Antioxidanten

Ingredients

  • Boekweit pasta
  • Romaine sla
  • Augurk
  • Komkommer
  • Zacht gekookt ei
  • Rode ui
  • Cherry tomaatjes
  • Dressing; 1 el Honing, 2 tl mosterd, Flinke scheut Extra Vierge olie, Keltisch zeezout en peper

Met door awe-some! marketing © 2024. All Rights Reserved

WeCreativez WhatsApp Support
Heb je een vraag of wil je even kennismaken? Stuur me gerust een berichtje!
👋 Hi! Hoe kan ik je helpen?