De pijnappelklier zit in je hersenen en is zo klein als een rijstkorrel. Het hormoon serotonine (gelukshormoon) geeft o.a. ook de pijnappelklier een signaal om melatonine aan te maken. Zo worden we moe en zorgt het ervoor we diep in slaap vallen. Melatonine is essentieel voor het functioneren van je biologische klok en maakt dat je lichaam ‘op tijd’ loopt met het ritme van dag en nacht. Daarnaast stuurt melatonine het herstel en de opbouw van het lichaam aan. Beter worden als je ziek bent, spieren bouwen en nog talloze andere herstelfuncties vinden in je slaap plaats, dánkzij melatonine.

Tot zover de biologische kant.

De pijnappelklier heeft ook een spirituele betekenis. Je onderste energie niveau, ook wel je seksuele gebied genoemd, staat in verbinding met je pijnappelklier via je wervelkolom. Vroegere stammen en spirituele mensen zeggen dat er via bindweefsel wordt gecommuniceerd tussen deze gebieden. Het geeft de minuscule kristalletjes die verbonden zijn aan je pijnappelklier een ‘belletje’.

Vroeger werd de pijnappelklier ‘het derde oog’ genoemd. Ze zagen de klier als de poort tussen de fysieke en spirituele wereld. Sommige mensen gebruiken hun derde oog dan ook voor het hoger bewustzijn dat wij mensen kunnen bereiken. Het derde oog is een energetisch oog waarmee je dingen kunt ‘zien’ die je met je fysieke zintuigen niet kunt waarnemen. Soms voel je dat een situatie niet pluis is of dat er gevaar dreigt. Zonder dat er iets aanwijsbaar is te zien, horen of ruiken. Je derde oog staat dan open en geeft je een waarschuwing. Even terug naar de biologische kant ->Vaak wordt zo’n situatie gezien als een vreemd onderbuik gevoel. In werkelijkheid krijgt jouw tweede brein via neuronen een signaal terug naar de hersenen. We spreken dan ook wel van je intuïtie. Denk aan de uitdrukking: ‘dit voelt niet pluis’ of ‘dit geeft mij een vreemd onderbuik gevoel’. Door middel van oefeningen kun je je pijnappelklier ook activeren. Om meer op je intuïtie af te kunnen gaan en stil te staan bij wat je gevoel je verteld. Dit kan door bijv. door meditatie of d.m.v. voeding. Er schijnt namelijk een verband te zijn tussen het functioneren van je pijnappelklier en je voeding. 

Met door awe-some! marketing © 2024. All Rights Reserved

WeCreativez WhatsApp Support
Heb je een vraag of wil je even kennismaken? Stuur me gerust een berichtje!
👋 Hi! Hoe kan ik je helpen?