Heerlijk warm gerecht met een beetje pit.
Ingrediënten:
– 1 ui
– 1 fles pompoen
– 1 bloemkool
– curry pasta
– 4 teentjes knoflook
– 1 chillipeper (laat de pitjes weg voor een mildere smaak)
– 1 pot kikkererwten met vocht
– +/- 0.5 l water
– verse koriander
– 1 bloemkool voor het maken van bloemkoolrijst of neem volkoren zilvervliesrijst.
Bereiding:
1. Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Bloemkoolrijst hoeft maar een paar muniten in kokend water. wanneer het gaat drijven is het gaar.
2. pel de ui en snij in blokjes/dunne plakjes, fruit deze in de milde olijfolie samen met de knoflook.
3. was de flespompoen en snij dan met de schil in blokjes en voeg ook toe in de pan. (JA! met schil echt je proeft hier niks van terug, wel neem je alle vitaminen van de schil mee in je gerecht!)
4. gewassen bloemkool roosjes, de kikkererwten en het water, de currypasta en chillipeper toevoegen.
5. lekker laten pruttelen op laag vuur en af en toe roeren,
6. met de staafmixer alles tot een gladde massa maken en eetsmakelijk.