FAQ

Welkom op de FAQ-pagina van Praktijk Be Natural! Hier hebben we de antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen die we van onze bezoekers krijgen, gebundeld. Deze pagina is ontworpen om u snelle en duidelijke informatie te geven over onze diensten, producten, en de principes van onze natuurlijke benadering van gezondheid en welzijn.

De vragen zijn onderverdeeld in categorieën, zodat u gemakkelijk kunt vinden waar u naar op zoek bent. Of u nu vragen heeft over onze consultatie, producten, betalingsmethoden, of algemene vragen over hoe u een natuurlijkere en gezondere levensstijl kunt leiden; wij hebben u gedekt.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat altijd klaar om u te helpen. We waarderen uw nieuwsgierigheid en betrokkenheid bij Praktijk Be Natural en kijken ernaar uit om u op uw pad naar natuurlijk welzijn te begeleiden.

Wie is Madelein eigenlijk?

Wie is Madelein?

antwoord

Ik heb van jongs af aan gewerkt in de (reguliere) gezondheidszorg. Eerste binnen de huisartsenzorg en later in de ziekenhuiszorg. Daardoor heb ik van dichtbij gezien wat er gebeurde bij patiënten als we voedings- en leefstijladvies gaven, geneesmiddelen of juist natuurlijke middelen. De kracht van de natuur is enorm. Door alle uitdagingen en verleidingen in de moderne tijd, hebben we hier steeds minder oog voor.

Na mijn zwangerschappen werd ik nogmaals zelf onderworpen aan alle krachtige (natuurlijke) processen in het lichaam. De wetenschappelijke onderzoeken geven momenteel veel inzichten. Wij mensen hebben invloed op de gezondheid van onze volgende generatie! De reden dus dat mijn praktijk ook gericht is op het prilste begin van het leven.

Mijn passie voor gezondheid is enorm, dat is waar ik elke dag mee bezig ben. Ik combineer dagelijks mijn kennis vanuit de reguliere zorg naast mijn complementaire opleidingen. De opleidingen gaven me nog meer inzichten. Het verbaasd mij dat we dit niet leren van onze ouders of op school. Daarom wil ik juist al deze kennis delen.

Wat houdt orthomoleculaire therapie in?

antwoord

Orthomoleculaire therapie streeft naar verbetering van de gezondheid en behandeling van ziekten door gebruik te maken van optimale concentraties van natuurlijke stoffen. Deze therapie richt zich op het bereiken van optimale niveaus en verhoudingen van voedingsstoffen in het lichaam om de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen. Door de niveaus van voedingsstoffen in het lichaam te optimaliseren, streeft orthomoleculaire therapie naar ondersteuning van de celwerking, verbetering van het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam en preventie of beheersing van chronische ziekten. Het legt de nadruk op het gebruik van vitamines, mineralen, aminozuren en andere essentiële stoffen om de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te ondersteunen.

Bij orthomoleculaire therapie beoordeel ik de voedingsstatus van jou en/of je gezinsleden en kunnen we specifieke veranderingen in de voeding, suppletie of aanpassingen in de levensstijl aanbevelen om eventuele onevenwichtigheden en tekorten aan te pakken.

Wat doet een transformationeel coach?

antwoord

Transformationeel coachen is een type coaching dat gericht is op het begeleiden van mensen bij het bereiken van persoonlijke verandering (transformatie) en groei. Het gaat niet alleen om het verbeteren van prestaties of het oplossen van problemen, maar ook kun je ontdekken wat je diepere waarden en overtuigingen zijn. Zo kun je een nieuwe manier van ZIJN ervaren.
Door middel van gesprekken en oefeningen kun je patronen sneller leren herkennen en hiermee doorbreken.

Een voorbeeld: Wanneer je je leefstijl wilt aanpassen blijkt dit vaak moeilijk op lange termijn vol te houden. Wanneer je weet waarom dat bij jou zo werkt, kun je je achterliggende gedachte/overtuiging ombuigen of veranderen. Hiermee leer je jezelf goed kennen en kun je veranderingen van gedachtes/gedrag/gewoontes aanpakken vanaf de basis!

Wat betekent prenataal, perinataal en postnataal?

antwoord

Prenataal: Prenataal verwijst naar de periode vóór de geboorte. Het heeft betrekking op alle gebeurtenissen, zorg en ontwikkeling tijdens de zwangerschap, van conceptie tot aan de geboorte van het kind.

Perinataal: Perinataal verwijst naar de periode rondom de geboorte. Het omvat doorgaans de laatste paar maanden van de zwangerschap, de bevalling en de eerste paar weken na de geboorte van het kind.

Postnataal: Postnataal verwijst naar de periode na de geboorte van het kind. Het omvat de eerste weken tot maanden na de bevalling, waarin het lichaam van de moeder herstelt van de zwangerschap en de geboorte, en waarin de zorg en ontwikkeling van het kind centraal staan.

Deze termen worden vaak gebruikt in de context van medische zorg, ondersteuning en begeleiding voor aanstaande moeders en hun baby’s tijdens verschillende fasen van de zwangerschap en na de geboorte.

Ik gebruik ook reguliere medicatie, kan ik dat doorgebruiken?

antwoord

Ja, u kunt uw medicatie naast de leefstijl adviezen en/of supplementen blijven gebruiken.
Daarnaast is het zo als u aanpassen in uw leefstijl aanbrengt, u daarmee invloed heeft op het zelf genezend vermogen van uw lichaam. Het is daarom raadzaam uw arts te informeren over uw leefstijl veranderingen en eventueel een extra (bloed) controle aan te vragen. Uiteraard zal ik dit met u bespreken. Vaak zien we dat medicijnen dan worden verlaagd.

Indien wij of u een extra controle wenst, heb ik contact met een gespecialiseerde apotheker op het gebied van de interacties tussen medicijnen en supplementen.

Voor wie is therapie van praktijk Be Natural?

antwoord

Voor iedereen die een verandering wenst in zijn leven, bij beginnende of chronische gezondheidsklachten; zowel fysiek of mentaal, maar ook als je stappen wil zetten in een gezondere levensstijl.

Een gezonde leefstijl aannemen voor of tijdens een zwangerschap helpt je kindje een mooie basis te leggen in zijn/haar gezondheid. De voeding die jij eet speelt een rol voor de herkenbaarheid voor de rest van zijn leven. Daarom vind ik het zo belangrijk we veel meer aandacht besteden aan onze zwangere.

Is een verwijzing van een arts noodzakelijk voor therapie van Praktijk Be Natural noodzakelijk??

antwoord

Nee, u kunt direct een afspraak maken zonder verwijzing. In sommige gevallen bij (gedeeltelijke) vergoeding vraagt uw zorgverzekering wel een verwijzing/bewijs van deelname.

Hoeveel behandelingen of sessie heb ik nodig?

antwoord

Is orthomoleculaire therapie veilig?

antwoord

Orthomoleculaire therapie richt zich op het gebruik van optimale concentraties van natuurlijke stoffen, zoals vitamines, mineralen en aminozuren, om de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te ondersteunen. Het doel is om de gezondheid te herstellen en te behouden door het lichaam te voorzien van voldoende hoeveelheden stoffen die normaal gesproken in het lichaam aanwezig zijn. Veel studies hebben de effecten van deze voedingsstoffen onderzocht en geven via de EFSA worden de maximale hoeveelheden weergegeven

Een relatief te kort is een groot probleem van deze eeuw. Je hebt dan van meerderde voedingsstofjes een tekort. Dit is nodig voor je lichaam om goed te herstellen en zich te beschermen. Veel mensen hebben niet in de gaten dat ze een relatief tekort hebben en welke gevolgen ze hebben. Het voedingscentrum adviseert de minimale hoeveelheden van vitamine en mineralen, zodat we net in leven blijven. Deze richtlijn in niet veranderd sinds de vorige eeuw in 1930. DE EFSA geeft aan wat de maximale waarde mag zijn van een voedingsstof, daarboven kan een stof toxis worden. Sommige waardes zijn hiervoor nog niet bekend. Ga daarom altijd naar een therapeut toe die hiervoor een opleiding heeft gevolgd.

Worden de kosten vergoedt door mijn zorgverzekering?

antwoord

Orthomoleculaire geneeskunde valt (nu nog) onder de alternatieve geneeswijzen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden orthomoleculaire therapie of coachgesprekken niet of gedeeltelijk, afhankelijk van uw polis. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie.

Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak?

antwoord

Voor een afspraak is het handig als u uw medicijnen en/of supplementen weet te benoemen en waarvoor u deze gebuikt. Tijdens onze afspraak zal ik u veel vragen stellen, deze uitgebreide anamnese gebruik ik om een gedegen en persoonlijk (op maat gemaakt) advies voor u te maken.

Hoe lang duurt een sessie?

antwoord

Onze eerste afspraak duurt zeker 1 tot 1,5 uur. De opvolgende afspraken zullen rond de 30 minuten zijn.
Een coach gesprek neem vaak ook 1 uur in beslag.

Is parkeren beschikbaar bij de praktijk in Tolbert?

antwoord

Ja, er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar voor alle patiënten.

Hoe kan ik een afspraak maken?

antwoord

U kunt een afspraak maken door te bellen naar +31-(0)6 462 62 289, een e-mail te sturen naar info@madelein-benatural.nl, of door contact op te nemen via het contactformulier van de website of via Whatsapp.

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

antwoord

Wij vragen u om minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Bij late annulering kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Kan ik mijn afspraak wijzigen?

antwoord

Ja, neem zo snel mogelijk contact met ons op als u uw afspraak moet wijzigen, dan zoeken we samen een nieuwe mogelijkheid.

Wat gebeurd er tijdens het eerste consult?

antwoord

Tijdens het eerste consult zal er een grondige anamnese plaatsvinden van uw medische geschiedenis, symptomen en doelen.

Waar vind de afspraak plaats?

antwoord

Samen besluiten we waar we de afspraak plannen en wat voor u prettig is. Dit kan zijn in mijn werkkamer bij Fysiotherapeutische centrum De Balans in Leek of aan de keukentafel aan de Dal. Uiteraard kunnen we ook altijd telefonisch of online afspreken. Indien er minder belasting is voor u, kan ik ook bij u thuis komen.

Hoe snel kan ik resultaat verwachten?

antwoord

Na opvolging van de adviezen kunt u na 2 weken al verbetering merken in uw lichaam, zoals meer energie, minder opgeblazen buik, betere balans van uw vochthuishouding, verbetert ontlastingspatroon.
Wanneer we kiezen om te ontgiften kunt u hoofdpijn krijgen, hiervoor geef ik u dan tips.
Wanneer u gerichte adviezen krijgt omtrent chronische klachten of problemen zie je vaak resultaten na 2 tot 3 maanden.

Is de praktijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

antwoord

Ja, als we een afspraak plannen in mijn werkkamer bij Fysiotherapie centrum De Balans in Leek.

Krijg ik ook informatie om thuis door te nemen?

antwoord

Ja, uiteraard zien we elkaar live of via beeldbellen waar ik veel informatie met je zal delen. Daarnaast geef ik u ook naslagwerk mee naar huis, om de informatie te kunnen nalezen.

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws en updates van de praktijk?

antwoord

Bekijk hiervoor de website, of via social media; instagram of facebook Madelein_Be_Natural

Hoe wordt mijn privacy beschermd?

antwoord

Wij hechten grote waarde aan uw privacy. Alle persoonlijke en medische gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld volgens de AVG-wetgeving.

Is het mogelijk om behandelingen aan huis te krijgen?

antwoord

Ja, wanneer u moeilijk ter been bent of pas bevallen, kom ik ook aan huis voor een afspraak. Op de website ziet u een kopje ‘tarieven’ waar ook de reiskosten vermeldt staan.

Hoe kan ik feedback of een klacht indienen?

antwoord

Wij waarderen uw feedback. U kunt feedback of een klacht indienen via ons online formulier, per e-mail, of telefonisch. Wij streven ernaar om alle klachten zo snel mogelijk op te lossen.

Met door awe-some! marketing © 2024. All Rights Reserved

WeCreativez WhatsApp Support
Heb je een vraag of wil je even kennismaken? Stuur me gerust een berichtje!
👋 Hi! Hoe kan ik je helpen?