Iedereen is dol op deze lasagne thuis. Ik varieer eindeloos, want het ligt eraan wat ik in de koelkast heb liggen.
Deze heb ik met courgette bladeren gemaakt en is dus glutenvrij. Rijk aan eiwitten en vezels, en bevat Vitamine; A, B1, B2, B3, B5,B6, B11 C, D, E, K. Een groente lasagne boordevol goeds waar iedereen van smikkelt.
Kooktijd: 15 minuten.
Oven tijd: 30 minuten op 180 graden.
Ingrediënten:
– 2 courgette
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 tomaten
– 300 gram doperwten
– 4 rode bieten
– 200 gr gras gevoerd natuur gehakt
– 1 fles gepelde tomaten/tomaten puree
– 1 peper, keltisch zeezout, oregano, paprikapoeder
– 1 mozzarella
– 1 blok feta kaas/blokjes feta
Bereiding:
1. verwarm de oven op 180 gr.
2. was de courgette en aubergine en snij met een kaasschaaf ze in plakken.
3. rul de ui, knoflook en het gehakt tot het gaar is in een pan, voeg peper en
zout toe en de tomaten puree.
4. vet een ovenschaal in en maak je lasagne op; 1 laagje saus, 1 laagje courgette, 1 laagje saus, courgette, et cetera.
5. bekleed de topping met mozzarella en fetakaas
6. zet het voor 30 min in de oven
Eetsmakelijk!
Varieer ook een met linzenlasagne bladeren. Dit geeft nog meer eiwitten aan je gerecht.